fbpx

Leo Foundation

Leo Foundation t-shirt khaki adult met leeuw

Steun de LEO Foundation met de aankoop van dit t-shirt !

Dit ‘Oeh Lion’ t-shirt in khaki groen is een speciale uitgave voor de LEO Foundation. Dit stoere t-shirt is verkrijgbaar in de volwassen maten m, l, xl, xxl. T-shirt LEO Foundation (Adult) – Khaki is verkrijgbaar voor €38,50.

Wat doet de LEO Foundation (Stichting Leo)?

De Leo Foundation zet zich in om grote carnivoren, zoals leeuwen, luipaarden, hyena’s, tijgers en Afrikaanse wilde honden, te beschermen. Zij ondersteunt initiatieven die gericht zijn op natuurbescherming maar ook lokale gemeenschappen die betrokken zijn bij de bescherming van deze dieren.

Barbara Croes van de LEO Foundation met nieuwe leeuwenwachters die hun diploma in ontvangst nemen
Een camera wordt op een boom geïnstalleerd om foto’s te kunnen maken van leeuwen
Leeuwenwachters van het Waza National Park met nieuwe fietsen
Deze leeuw wordt ‘gevolgd’ doormiddel van een satelliet halsband. De lokale boeren kunnen zo tijdig gewaarschuwd worden en hun vee veilig stellen.
leeuwenwachters op zoek naar sporen van leeuwen...
Vorige slide
Volgende slide

Project ‘The Lion guards’

Leo Foundation traint en ondersteunt vanaf 2013 “Lion Guards” (leeuwenwachters) in de laatste leefgebieden voor leeuwen, hyena’s en luipaarden in Centraal Afrika. Deze Lion Guards zijn actief in en rondom de nationale parken Waza NP, Bénoué NP, Faro NP en Bouba Ndjida NP in Kameroen. Er is ondertussen ook een project opgestart in en rond Niokolo Koba NP in Senegal (West Afrika).

Deze leeuwenwachters maken wekelijkse tochten in en rondom de parken om sporen van leeuwen en andere grote roofdieren te volgen. Met de kennis die ze opdoen geven ze educatie aan scholieren en lokale dorpelingen om het belang van leeuwen en grote carnivoren onder de aandacht te brengen. Ook helpen ze dorpelingen om hun vee (beter) te beschermen tegen aanvallen door roofdieren zonder deze te hoeven doden.

Leo Foundation adviseert daarnaast ook de lokale autoriteiten hoe ze kunnen bijdragen om grote carnivoren beter te beschermen. Om dit project te kunnen voortzetten, hebben de leeuwenwachters nieuwe materialen nodig zoals een GPS, rugtassen, mobiele telefoons, digitale camera’s en fietsen.

Daarom doneert Zebrasaurus 10% van de verkoopprijs van dit t-shirt aan de Leo Foundation. Spread the word!

LEO Foundation

Wil je meer weten over de projecten van de Leo Foundation ? Klik op onderstaande button om meer te lezen over hun waardevolle werk !

Thank you!