fbpx

LEO FOUNDATION

Steun de LEO Foundation met de aankoop van dit t-shirt !

T-shirt LEO Foundation (Adult) – Khaki
Steun de Leo Foundation! 10% van de aankoopprijs  van dit t-shirt voor volwassenen gaat naar deze mooie stichting. De Leo Foundation zet zich in om grote carnivoren, zoals leeuwen, luipaarden, ...
37,50
 
 
Dit ‘Oeh Lion’ t-shirt in khaki groen is een speciale uitgave voor de LEO Foundation. Dit stoere t-shirt is verkrijgbaar in de volwassen maten m, l, xl, xxl.

Wat doet de LEO Foundation (Stichting Leo)?

De Leo Foundation zet zich in om grote carnivoren, zoals leeuwen, luipaarden, hyena’s, tijgers en Afrikaanse wilde honden, te beschermen. Zij ondersteunt initiatieven die gericht zijn op natuurbescherming maar ook lokale gemeenschappen die betrokken zijn bij de bescherming van deze dieren.

 

Project ‘The Lion guards’

Leo Foundation traint en ondersteunt vanaf 2013 “Lion Guards” (leeuwenwachters) in de laatste leefgebieden voor leeuwen, hyena’s en luipaarden in Centraal Afrika. Deze Lion Guards zijn actief in en rondom de nationale parken Waza NP, Bénoué NP, Faro NP en Bouba Ndjida NP in Kameroen. Er is ondertussen ook een project opgestart in en rond Niokolo Koba NP in Senegal (West Afrika).

Deze leeuwenwachters maken wekelijkse tochten in en rondom de parken om sporen van leeuwen en andere grote roofdieren te volgen. Met de kennis die ze opdoen geven ze educatie aan scholieren en lokale dorpelingen om het belang van leeuwen en grote carnivoren onder de aandacht te brengen. Ook helpen ze dorpelingen om hun vee (beter) te beschermen tegen aanvallen door roofdieren zonder deze te hoeven doden.

Leo Foundation adviseert daarnaast ook de lokale autoriteiten hoe ze kunnen bijdragen om grote carnivoren beter te beschermen.

Om dit project te kunnen voortzetten, hebben de leeuwenwachters nieuwe materialen nodig zoals een GPS, rugtassen, mobiele telefoons, digitale camera’s en fietsen.

Daarom doneert Zebrasaurus 10% van de verkoopprijs van dit t-shirt aan de Leo Foundation. Spread the word!

LEO Foundation
Prof. Dr. Hans De Iongh van de LEO Foundation met een leraar van de 'Garoua Wildlife College' in Kamaroen

 

show