fbpx

Over Zebrasaurus

"My goal is to get a smile on a childs face"

Over Zebrasaurus

Hi, Ik ben Mariyana – ontwerper van Zebrasaurus. Dit ben ik met mijn zoon!

Deze foto geeft voor mij het ultieme zomergevoel weer, in de hangmat op de camping in Spanje… Kamperen is zeg maar, niet iets wat ik heb meegekregen vanuit mijn Armeense roots, maar blijkbaar ontdekken we naarmate we ouder worden verschillende kanten van ons zelf. Iets wat eerst spannend of vreemd lijkt kan transformeren tot iets wat boven verwachting goed voelt.

Zo ging dat ook bij het ontwikkelen van Zebrasaurus. Mijn eigen kindermerk. Nu nog klein, maar het komt uit mij zelf. En niet alleen mooi van buiten maar ook ‘van binnen’.

Doel was een kinderlijn te creëren die in de smaak valt bij kinderen zélf. De t-shirts en sweaters moeten ook makkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken (ik mix ook graag nieuwe kleding met pre-used items).

De nadruk ligt daarnaast op kwaliteit en duurzaamheid. Ik vind het belangrijk dat producten lang mee kunnen gaan, authentiek zijn en gemaakt worden op een veilige & eerlijke manier.

Ik ben daarom opzoek gegaan naar kwalitatief goede en biologische T-shirts en milieuvriendelijke manieren om deze te laten bedrukken. Nog belangrijker vind ik dat de mensen die ze vervaardigen een fatsoenlijk loon krijgen, zodat ook hún kinderen een glimlach op hun gezicht kunnen hebben. Ik heb gekozen voor GOTS gecertificeerde leveranciers, de belangrijkste biologische (/duurzaamheids) standaard op het gebied van textiel. Ik hoop zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan een duurzamere textiel industrie. Ook ‘doorgeven’ hoort bij duurzaamheid. Daarom staat in het label: “Am I too small for you? Pass me on!”.

De kledingstukken vragen zo als het ware zelf om een tweede leven en maken daarna hopelijk weer een ander kindje blij. Alle prints zijn eigen ontwerp. Ik probeer het hele jaar door zowel t-shirts, long sleeves als sweaters te hebben.

Heb je nog ideeën of suggesties ? Leuk, ik hoor graag van je!

Liefs, Mariyana